SCENATET plays HODKINSON: a theatre of sounds / sesler tiyatrosu

Apr 19, 2014

Sesler Tiyatrosu: Danimarkalı Müzik Topluluğu SCENATET, Juliana Hodkinson yapıtlarını yorumluyor
19 Nisan Cumartesi @ 19.30, Albert Long Hall (süre: 100')
(Boğaziçi Üniversitesi Güney Yerleşkesi) - ÜCRETSİZ
--scroll down for english version--

Sagte er, dachte ich (1999, 10'), flüt, klarnet, gitar, piyano, perküsyon, viyola, viyolonsel
When the wind blows (2009, 4'), solo piyano
Harriet's song (2001, 10'), viyola ve perküsyon
Inapparent air and aviary (2004, 6'), pikolo flüt, mi-bemol klarnet, trombon, piyano (kısa dalga radyo, metronom ve kuş sesi eşliğinde), keman ve çello
Why linger you trembling in your shell? (1999, 10'), keman,  og., perküsyon,
-ARA-
Angel View (2014, 30-40'), flüt, trombon, gitar, piyano, perküsyon, viyola, viyolonsel

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü İşbirliğiyle
Danimarka Besteciler Kurumu / Sosyal ve Kültürel Amaçlı KODA Fonu, Danimarka Müzik Yayıncıları Derneği ve Danimarka Dışişleri Bakanlığı, Danimarka Kültür Bakanlığı ve Danimarka Kültür Ajansı desteğiyle.

SCENATET Danimarka’nın en yenilikçi ve deneysel müzik ve sanat topluluğu. Müzikten sahne sanatlarına, performanstan plastik ve görsel sanatlara, değişik türler arasındaki sınırları aşan projelere imza atan SCENATET, Juliana Hodkinson gibi Danimarka’nın yeni kuşak bestecileriyle ortak projeler hayata geçirmekte.

Juliana Hodkinson’un, SCENATET topluluğunun önemli müzisyenleriyle yürüttüğü işbirliğinin 20. yılı olan 2014’e tekabül eden bu konserdeki eserlerin çoğu özellikle bu grup üyeleri için üretilmiş parçalardan oluşuyor. Horkinson’ın klasik çalgıların yanı sıra oyuncak, tüy, yaprak, cam, porselen ve daha birçok objeden oluşan bu oda orkestrası yapıtları, müzisyenleri bir sesler tiyatrosunun peşine düşmeye yönlendirirken, dönüşümlü karşıtlık ve kaynaşma anlarının heterojen öğelerini bir araya getiriyor.

Konserin ilk bölümü, Hodkinson’un 1999’dan bu yana ürettiği, Why linger you trembling in your shell?, When the wind blows, Harriet’s song, ve sagte er, dachte ich gibi çoğunlukla akustik eserlerinden oluşuyor. İkinci bölümde ise, Mart 2014’te Berlin MaerzMusik’te prömiyeri yapılan yeni elektro-akustik enstrümantal-tiyatro eseri Angel View sunulacak.

------------------------------------------------------------

A Theatre of Sounds: Danish Music Ensemble SCENATET plays Juliana Hodkinson
19 April Saturday @ 19.30 – Albert Long Hall (duration: 100')
(Boğaziçi University South Campus) - FREE

Sagte er, dachte ich (1999, 10'), fl.kl.gui.pno.perc. vla. vlc
When the wind blows (2009, 4'), solopno
Harriet's song (2001, 10'), vla & perc
Inapparent air and aviary (2004, 6'), piccolo flute, E-flat clarinet, trombone, piano (with short-wave radio, metronome and bird-whistle), violin and cello
Why linger you trembling in your shell? (1999, 10'), vl og perc
-BREAK-
Angel View (2014, 30-40'), fl.trb.gui.pno.perc. vla. vlc

In collaboration with Boğaziçi University Music Club
With support from Danish Composers' Society / KODA's Fund for Social and Cultural Purposes, Danish Music Publishers Association and the Ministry of Foreign Affairs of Denmark, the Ministry of Culture Denmark and Danish Agency for Culture.

Scenatet is recognized as one of the most innovative and experimental ensembles for music and art in Denmark. Scenatet moves in a cross-genre field of music, drama and happenings towards areas with yet undefined genre. Scenatet has a close and collaborative relation to the younger generation of Danish composers,such as Juliana Hodkinson.

2014 marks the 20th anniversary of Juliana Hodkinson’s collaboration with some of the core musicians of Scenatet, and several of the works in this concert were written specially for the group’s members. Using toys, feathers, leaves, glass, porcelain and all manner of objects alongside their classical instruments, Juliana Hodkinson’s chamber works encourage the musicians to pursue a theatre of sounds, bringing together heterogeneous elements in moments of alternating contrast and fusion.

The concert’s first half includes mainly acoustic works from 1999 onwards, including Why linger you trembling in your shell?, When the wind blows, Harriet’s song, and sagte er, dachte ich. The second half presents Hodkinson’s new electro-acoustic instrumental-theatre work Angel View, fresh from its premiere at MaerzMusik in Berlin in March 2014.