The Yes Men ve Zaytung buluşuyor... // The Yes Men and Zaytung meet...

Feb 26, 2015

Şirketlerin veya kurumların temsilcileri olarak kendini tanıtıp, ‘kurbanlarının’ tutumlarının ya da politikalarının tam tersi olacak şekilde, çoğu zaman absürd açıklamalar yapıp ses getiren eylemlere imza atan The Yes Men, ironi ve mizahı kullanarak Türkiye’de yepyeni bir haber dili yaratan Zaytung’un kurucusu Hakan Bilginer ile 26 Şubat 2015 tarihinde ortak bir etkinliğe imza atacak. Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus, Albert Long Hall'de saat 16.00'da gerçekleşek söyleşiye Ömer Madra moderatörlük yapacak. The Yes Men’den Mike Bonanno ve Zaytung’un kurucusu Hakan Bilginer "Bir Direniş Yöntemi Olarak İktidarın Taklidi" etkinliğinde yapacakları konuşmaların yanı sıra Boğaziçi Chronicles izleyicilerinin sorularını da yanıtlayacaklar.

*Etkinlik dili İngilizce olup simultane Türkçe tercüme yapılacaktır.

//

The Yes Men who introduce themselves as the representatives of companies or corporations and create a tremendous impact by making mostly absurd statements that are the exact opposite of the attitudes or policies of their 'victims' meet with Zaytung that has created a brand new journalistic language in Turkey using irony and humor. On February 26, they will take part in a joint event and Ömer Madra will be a moderator of conversation. In the event which is taken place at Boğaziçi University, Albert Long Hall at 16.00 Mike Bonanno from The Yes Men and Hakan Bilginer, founder of Zaytung talk about "Resisting 'Power' by Faking It", also they will answer the questions of audiences.

* Simultaneous interpretation will be available during the events.